Autor Wątek: Pomoc graficzna  (Przeczytany 3102 razy)

tuptuś

• Użytkownik
  • **
Pomoc graficzna
« dnia: 03 Marca 2025, 21:33 »
Chciałbym wystawić się choć z kilkoma rybkami na pobliskich mi wystawach akwarystycznych aby propagować wśród ludzi tak niedoceniane ryby jakimi są wężogłowy. Aby to miało znamiona grupy zorganizowanej i prezentowało się chociaż częściowo w profesjonalny sposób potrzebuję pomocy w stworzeniu banera który będzie reprezentował nasze forum. Wymiar rollupa 85x200h.
Wszelakie sugestie i pomysły łącznie z przykładowymi fotkami mile widziane.
Channa pulchra : Channa asiatica "Galaxy" :Channa ornatipinnis :.............

Zimna Zośka

• Aktywny użytkownik
Odp: Pomoc graficzna
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Marca 2025, 22:14 »
Pomóc graficznie Ci nie pomogę, bo nie znam się na tym. Mogę jedynie pomysłem się podzielić. Jeśli chcesz to forum reprezentować to na baner z góry dałbym logo forum tak z 1/3, na reszcie z 3-4 zdjęcia wężogłowów, jako tło do opisu forum.

Nie wiem na jakie wystawy chciałbyś pojechać, ale zapraszam na Śląsk we wrześniu, gdzie będziemy organizować Śląski Weekend Awarystyczny.

tuptuś

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Marca 2025, 15:05 »
Dało mi do myślenia to co powiedział AdamFF więc warto coś z tym zrobić.
Nie wiem jak reszta na to i zrozumiem jeśli zostanę z tym sam bo nie widzę póki co tutaj chętnych. Mam nadzieję że się pomyliłem i ktoś mi pomoże użyczając ryb lub wspomagając.
Poniżej baner Forum Arowany z którym wystawialiśmy się w Drozdowie.

lanner1

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Marca 2025, 16:20 »
A tak konkretnie to czego oczekujesz? Z użyczeniem ryb może być problem. W obcym zbiorniku np mój samotny samiec c. Laos zniknie w dekoracji a w pustym naczyniu wklei się kąt i wtopi w tło . Tu potrzebne ryby trzymane pojedynczo w pustym baniaku i oswojone z widokiem wkurzającego go człowieka za szybą. Takich nie posiadam . Mogę jedynie poradzić np. "konkurs na najładniejsze zdjęcie Twojej ryby". Nagroda to ekspozycja zdjęcia z podpisem autora na banerze. Każdy robi zdjęcia swoim rybkom i byłoby z czego wybrać.

tuptuś

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Marca 2025, 23:26 »
Użyczenie ryb to pobożne życzenie, zrozumiem gdy nikt nie będzie chciał w to wejść.
Bardziej zależy mi na stworzeniu banera forumowego. Kogoś kto ogarnia dobrze photoshopa i z kilku fotek złoży fajną grafikę do rollupa.

lanner1

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Marca 2025, 07:31 »
To zależy ile na to chcesz poświęcić kasy. U mnie firma robiła takie rzeczy z moich zdjęć a projekt graficzny też dałoby się ogarnąć. Za wydruk trzeba jednak zapłacić. No i potrzebne zdjęcia.

lanner1

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Marca 2025, 07:46 »
Trzeba jeszcze uzyskać zgodę od Administratora na wykorzystanie loga forum i jaki tekst tam miałby być. No i datę na kiedy.

Admin

• Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 07 Marca 2025, 13:57 »
Jest zgoda  :)
Super inicjatywa - proponuję zrobić "zrzutkę", aby nie obciążać finansowo jednej osoby.
Co Wy na to? Możemy to zrobić na przykład przez https://buycoffee.to/
« Ostatnia zmiana: 07 Marca 2025, 14:06 wysłana przez Admin »

Grzecho

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Marca 2025, 19:46 »
Hey, również uważam ze fajna inicjatywa chętnie się dorzucę do baneru. Tuptuś masz jakieś doświadczenie z wystawianiem swoich ryb na takich imprezach?

tuptuś

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Marca 2025, 22:41 »
Ogarnialiśmy wystawy forum AROWANA.PL od Wrocławie przez Wa-we (SGGW+PTAK) po Muzeum przyrody w Drozdowie (tam są najlepsze imprezy :)
Rollup kupię, poszukam oferty z wydrukiem lub za niewielką dopłatą.
Często organizator dysponuje zbiornikami więc można się dogadać, na SGGW znam organizatora  ;) Coś mi ogarnie żeby wystawić z 2-3 gatunki. Jeśli zdecydujemy się na śląsk to potrzebowałbym pomocy w organizacji szkła i części wystroju.
Bazę ryb wystawowych już buduję, moje azjatki, ornatipinis i auranti.
Jakieś dodatkowe pomysły i sugestie? Każdy pomysł w cenie. Nawet z pozoru szalone i głupie  ;D

Zimna Zośka

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Marca 2025, 06:32 »
Też chętnie się dorzucę do baneru.
Co do wystaw, nie obiecuję pomocy w całej Polsce. Na Śląsku nie ma problemu, jestem w ekipie GSA organizującej Śląski Weekend Akwarystyczny. Zbiorniki po ugadaniu/zapotrzebowaniu załatwiamy. Sam w tym roku mam w planie wystawić grupę gachua, w takim razie może być to pod szyldem tego forum. Jeśli będziecie chcieli.
W wystawach akwarystycznych podobnie jak tuptuś mam trochę doświadczenia. Przeważnie zaangażowany byłem w forum cichlidae, channidae w latach istnienia.
Ryby czasami da się pozyskać od sprzedawców na wystawę, za mały wpis że ryby pochodzą od takiej i takiej firmy.

tuptuś

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 08 Marca 2025, 12:29 »
Po cichu liczyłem że się odezwiesz  ;D
No więc na ten sezon możemy zrobić 3 wystawy śląsk, wawa i Drozdowo.
Nie ukrywam że największe show chciałbym zrobić w Wawie na SGGW, dużo oglądających i fajne wsparcie organizatora  ;)

Zimna Zośka

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Marca 2025, 16:19 »
Zobaczymy co będzie, gdzieś ćwierkały jaskółki, że w tym roku nie będzie WDA. Podobno przez problemy zdrowotne Rafała.
ŚWA za tydzień mamy spotkanie stowarzyszenia i będę wiedział znów coś więcej.
Drozdowo, tam wybieram się od 2014 roku i nie mogę dojechać.
Oprócz tego, że się wystawimy, fajnie by mieć wiedzę o rybach. Ja wciąż czuję się cienko w temacie ryb, a co dopiero Channa.

tuptuś

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Marca 2025, 18:02 »
Zobaczymy co będzie, gdzieś ćwierkały jaskółki, że w tym roku nie będzie WDA. Podobno przez problemy zdrowotne Rafała.
ŚWA za tydzień mamy spotkanie stowarzyszenia i będę wiedział znów coś więcej.
Drozdowo, tam wybieram się od 2014 roku i nie mogę dojechać.
Oprócz tego, że się wystawimy, fajnie by mieć wiedzę o rybach. Ja wciąż czuję się cienko w temacie ryb, a co dopiero Channa.
Rozmawiałem z Rafałem i mówił że w tym roku WDA nie będzie. Więc jedna z 3 imprez odpada.
Daj znać co u Ciebie będzie można zrobić. Drozdowo jak zawsze jadę!  ;D

Grzecho

• Ekspert
« Odpowiedź #14 dnia: 09 Marca 2025, 19:37 »
A kiedy na Śląsku jest jakaś impreza? Tak czysto hipotetycznie gdyby ktoś z forum chciał wystawić zbiornik ze swoimi rybami to jest taka możliwość? Jeśli tak to jak to wygląda od zaplecza?