Witam,
Panowie szybki strzał. Szukam channy na moje warunki i preferencje.
-Nie boje się agresywnych / bardziej wymagających uwagi gatunków. Miałem już różne zwierzaki od krewetek na boa kończąc. Duże sukcesy (amatorskie) w hodowli różnorakich ryb itd. Nie jestem hodowcą, ale no mówiąc krótko akwarium i obsada raczej nie sprawiały mi nigdy problemów więc się nie boję dużej rybki.
- akwarium 840L z 200L przelewowym zbiornikiem. Tutaj adnotacja bo czytałem na forum że istnieją praktyki obniżania poziomu wody - u mnie będzie z tym problem no bo komin jest na sztywno na poziomie pełnego akwarium. Teoretycznie mógłbym przejść na inną filtrację, ale nie preferuję tego. Nie mniej jak mus to mus.
-nie chce chłodziarki ze względu na koszt zakupu jak i prąd który potem takowa zje. Z tego co rozumiem ogranicza mi to wybór do chann tropikalnych? Mam nadzieję że są największe

-no właśnie największe - 1 sztuka ewentualnie parka która nie będzie robić sobie krzywdy. Generalnie chce żeby ryba czuła się komfortowo w moim baniaku, ale też żeby wykorzystywała całość tj. był to gatunek tak duży jak może być.
Dzięki i czekam na odpowiedzi
ps: bardzo ciekawie wygląda channa EMAS z linku
https://www.olx.pl/d/oferta/channa-emas-rarytas-dowozimy-wysylamy-CID103-IDRsqkd.htmlALe inf. o niej jak i jakieś fotki dorosłych osobników są ciężko dostępne. Nie wiem nawet do ilu ta channa rośnie, ani jaka to do końca odmiana? wariant?