Autor Wątek: Sprzedam  (Przeczytany 4031 razy)

AdamFF

• Nowy użytkownik
  • *
Odp: Sprzedam
« Odpowiedź #45 dnia: 05 Marca 2025, 11:03 »
Hey. Golden cobra to potoczna nazwa nie odmiana kolorystyczna ale na messengerze wysłałeś mi filmik sztuki o jasnej płetwie grzbiowej i innym wzorze ... możesz ją tu pokazać?

Miałem na myśli , że w ten sposób nazywa się kluskę o selekcji kolorystycznej :

https://youtube.com/shorts/RZPosW8EBus?si=qja4E1acs1Pj28w0

pako

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #46 dnia: 05 Marca 2025, 12:51 »
Jeżeli channy nie są za drogie w porównaniu z np. płaszczkami to skąd pytanie "dlaczego w Polsce jest taki mały zbyt"? Wszystko jest relatywne. Jaki przeciętny zbiornik zmieści się w przeciętnym mieszkaniu? Jakie ceny "rybek" są w sklepie zoologicznym? Ja kupiłem 18 cm cobry z odłowu za 199 zł szt. jak widzisz ceny ryb zależą też od popytu . (ale odkrycie :)) Jeśli ktoś kupuje za tysiące zł rybę to jego sprawa, ale nie mów mi, że 300 zł za 8 cm rybę to taniocha. Nic mi do tego, może się nie znam, może to "okazja". Każdy decyduje za siebie.

bo to nie duzo  kilka paczek fajek  ;)ludzie kupuja krewetki po 3cm za 1000zl a zbyt jest tgak maly bo ludzie nie chca dwoch ryb  w wiekszym akwarium a czesto pary przez siatke i nie sa to ryby ktore caly czas plywaja przy szybie do tego agresja z ktora amator sobie nie poradzi ...aaa i kto chce miec mniej jak polowe wody w akwarium i przykryte ;)

lanner1

• Ekspert
« Odpowiedź #47 dnia: 05 Marca 2025, 15:14 »
Wszystko zależy od punktu widzenia w kraju, w którym średnia emerytura to 3,4 krewetki a nauczyciel stażysta zarabia 3,3 krewetki. Kobra jednak kosztuje ok. 15 paczek papierosów a to pół miesiąca palenia. Szkoda gadać o cenach, dla jednych to dużo a inni więciej wydają na "waciki". Nie warto bić piany w tym temacie. Odpowiedziałem na hasło " słaby popyt w tym kraju na channy" . Jedną, może nie najważniejszą przyczyną jest cena. Nie zależy mi na tym, żeby hodowla chann była powszechna ( bo prawdopodobnie nie było by to dla tych ryb korzystne), ale są one jednak dość plenne i gdyby trafiły na rynek.... ale kiedyś usłyszałem od jednego hodowcy tekst cyt. :" szkoda sprzedawać za zbyt niską cenę , szkoda psuć rynek"

tuptuś

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 06 Marca 2025, 16:08 »
Jeśli ktoś kupuje za tysiące zł rybę to jego sprawa, ale nie mów mi, że 300 zł za 8 cm rybę to taniocha. Nic mi do tego, może się nie znam, może to "okazja". Każdy decyduje za siebie.
Jak często robimy takie zakupy? 2-3 razy w roku? Wydanie kilku stówek na rybę której się szukało miesiącami a często nawet latami to nie jest dużo. Często raz na rok zmienia sie jakiś gatunek lub dokupuje coś nowego. Tu nie chodzi o licytowanie się kto ile wydaje na ryby  bo można kupować mieczyki po kilka tysięcy złotych.
Channa pulchra : Channa asiatica "Galaxy" :Channa ornatipinnis :.............

lanner1

• Ekspert
« Odpowiedź #49 dnia: 06 Marca 2025, 17:19 »
Jest takie powiedzenie " zobaczyć Neapol i umrzeć" tak mi się skojarzyło , jak pomyślałem, co by ze mną zrobiła Smoczyca gdybym kupił mieczyki za kilka tysięcy.  :)
Tuptuś, przyjmij do wiadomości ,że są tacy, który rozważają czy kupić bułkę za 90 groszy czy wypasioną z nasionami za 1.60 zł. I takich jest więcej niż tych od krewetki za tysiąc . Tak czy inaczej wężogłów będzie zawsze elitarną rybą z kilku powodów. Jak dla mnie temat skończony, ale oczywiście rób co chcesz  :)

Peterek

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #50 dnia: 11 Marca 2025, 00:23 »
Cieszę się że ożywiłem forum :D

Ja tez  ;D

Grzecho

• Ekspert
« Odpowiedź #51 dnia: 15 Marca 2025, 22:06 »
Hey, we wtorek przyszły do mnie ryby od Adama i mogę polecić. Podejście do zwierząt ludzkie nie jak do towaru, gdy ryby czekały uniego na cieplejsze dni żeby można było wysłać sam podsyłał filmiki i nie ukrył tego że ryby dostaly ospy po imporcie co bardzo doceniam.
Oby tak dalej...
Link do wątku channa limbata lawu
https://forum.channa.club/index.php?topic=820.0#msg16466
« Ostatnia zmiana: 15 Marca 2025, 22:10 wysłana przez Grzecho »

tuptuś

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 15 Marca 2025, 23:55 »
Odebrałem dziś ornatipinisy. Tragedia Panie, nawet kawy nie zrobił a mówił że będzie.
Ryby większe niż w zamówieni, dobrze że chociaż ilość się zgadza. Zobaczymy co z nich wyrośnie.
A na poważnie to na pewno wrócę i będę polecał!
PS.
Granity robią robotę  8)
Zazdro  ;D
Channa pulchra : Channa asiatica "Galaxy" :Channa ornatipinnis :.............

AdamFF

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 16 Marca 2025, 08:19 »
No pisałem że się polecam :D
Dziękuje Panowie za polecajki i za to że mogę też mieć te wspaniałe ryby u siebie, chociaż na chwilę..

Pozdrawiam !

Peterek

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #54 dnia: 18 Marca 2025, 00:25 »
Fajnie ze mamy na forum juz sprawdzona i polecana osobe 8)

pako

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Marca 2025, 17:12 »
.
« Ostatnia zmiana: 20 Kwietnia 2025, 09:47 wysłana przez pako »

AdamFF

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 23 Marca 2025, 22:38 »
to teraz ja kontakt super gosc cos tam o rybach wie ;) ;) ryby w bardzo dobrej kondycji 5 min po wpuszczeniu szukaja zarcia https://www.youtube.com/shorts/U9byxeuw1gA mozna smialo zamawiac

Potwierdzam :D

Peterek

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #57 dnia: 25 Marca 2025, 01:36 »
ryby w bardzo dobrej kondycji 5 min po wpuszczeniu szukaja zarcia https://www.youtube.com/shorts/U9byxeuw1gA mozna smialo zamawiac

Pako,zaloz prosze nowy temat ze swoimi nowymi pociechami :)

AdamFF

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Maja 2025, 11:30 »
Temat ciągle aktualny , wszystko do załatwienia śmiało pytajcie.

bartekwit

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Lipca 2025, 21:48 »
Hej. Po ile ch. Ornatipinnis ? Przy 6 szt i czy kurierem możliwe wysłać ?
Pozdrawiam